Cyberranges Macedonia

Hosted by

AEC

National Competition

cyberMK

CyberMK 2020 is a National cybersecurity competition organized by the Agency for Electronic Communications and its department– the National Centre for Computer Incident Response MKD-CIRT.

This competition is organized to address the rising need for promotion of and practicing cybersecurity skills, with the goal to identify and forge the next generation cybersecurity professionals in the country.

Competition Schedule

wdt_ID Phase Dates Implementation Description
1 Registration 01 March - 19 March 2020 *

* You may register for this event until 19th March 23:59 (CET)
Online Online Registration
4 Preselection 16 March - 20 March 2020 Online Registered participants will be invited to take test for confirmation of basic skills in the area of cybersecurity
5 Semi Finals 25 March 2020 Online A certain number of participants with top score from the preselection stage will be invited to participate in the online semifinal individual competition.
6 Finals 30 and 31st of March 2020 On site The best individuals from the semifinals will be invited to an on-site finals competition that will take place at a conference venue, as part of a two-day conference focusing on formal, informal and specialized cybersecurity educational activities in the country and the region.

The organizer reserves the right to change the dates due to justified reasons. If that happens, participants will be informed in a timely manner.

Организатор

aek mkd-cirt

Национален натпревар

cyberMK

CyberMK 2020 е Национален натпревар за сајбер-безбедност организиран од Агенцијата за електронски комуникации и Националниот центар за одговор на компјутерски инциденти MKD-CIRT како организациска единица во Агенцијата.

Цел на натпреварот е промоција и примена на вештини и знаења од областа на сајбер-безбедноста, во насока на идентификација и развој на идни професионалци за компјутерска безбедност во државата.

Натпреварот е од отворен карактер и секој може да се пријави и учествува, со фокус на младите на возраст од 15 – 27 години, и студентската популација.

Фази на натпреварот

wdt_ID Фаза Датуми Начин за реализација Опис
1 Регистрација 1ви Март - 19ти март *

* Можете да се регистрирате за настанот до 19ти март до 23:59 часот.
Online Регистрација
4 Претквалификација 16ти март - 20ти март Online Регистрираните учесници ќе бидат поканети да полагаат тест (извршат задача) што ќе се смета за квалификација за учество во полуфиналето.
5 Полуфинале 25ти март Online Избраните учесници со најдобар резултат во претквалификациите ќе бидат поканети да учествуваат во полуфиналето на платформата Cyber ​​Range.
6 Финале 30ти и 31ви Март On site Финалистите ќе се натпреваруваат на настан во живо за да се изберат 3 сајбер победници и 3 тимови кои ќе бидат национални шампиони. Тоа ќе биде дводневен настан со едукативна програма

Организаторите го задржуваат правото од оправдани причини да ги променат датумите, за што учесниците ќе бидат навремено известени

The CyberMK competition is supported by/Во соработка со:

Sponsors CyberMK

Sponsored by / Спонзорирано од:

Semos Edukacija_kirilica
© 2021 Silensec - All rights reserved